Body Mind Reset Technique - BMRT

Reset je lichaam en geest terug in optimale gezondheid

BMRT, oftewel de Body Mind Reset Technique, is een innovatieve methode ontwikkeld door Breda McQuaid. Het biedt een eenvoudige, snelle en uiterst efficiënte aanpak voor het neutraliseren - ook wel resetten genoemd - van angsten, traumatische ervaringen, pijnlijke herinneringen, beperkende overtuigingen en een scala aan fysieke en mentale klachten, zoals burn-out en allergieën.

Deze techniek gaat verder dan oppervlakkige quick fixes en richt zich op het identificeren en resetten van de kern van het probleem. Met BMRT kun je volledig vrij worden van verschillende uitdagingen, zoals angsten (zoals faalangst, hoogtevrees, spinnenangst), perfectionisme, burn-out, zelfsabotage, traumatische gebeurtenissen, rouw, en diverse fysieke klachten zoals eczeem, allergieën, en gewrichtsklachten. Het biedt ook verlichting voor zaken waarvan je dacht dat je ermee moest leren leven.

In een BMRT-sessie ervaar je directe opluchting en een gevoel van rust in je lichaam. Wetenschappelijk onderzoek ondersteunt steeds meer de gedachte dat veel van onze fysieke en mentale klachten een emotionele oorsprong hebben, vaak terug te voeren zijn naar onze kindertijd.

Tijdens een uitgebreide intake in de eerste sessie identificeren we de dieperliggende issues achter jouw specifieke klachten. Vaak blijkt dat hetgeen waar je mee komt slechts het topje van de ijsberg is, en ligt de echte oorzaak dieper.

Stel je jouw onderbewustzijn voor als een browser met vele openstaande tabbladen, die staan voor gebeurtenissen in je leven. Enkele open tabbladen vormen geen probleem, maar na verloop van tijd kunnen deze openstaande 'tabs' je systeem onder druk zetten en leiden tot stress en klachten, zowel fysiek als mentaal. Met BMRT resetten we deze onderliggende issues één voor één.

Het proces is vergelijkbaar met het ontrafelen van een kluwen wol. Soms ontwarren we slechts enkele draden, maar vaak worden hele stukken uit je verleden helder en rustig wanneer we een vroege herinnering of ervaring aanpakken.

Voor veel cliënten zijn 2-3 sessies al voldoende. 

Hoe werkt BMRT?

Tijdens een BMRT sessie lig je comfortabel op een behandeltafel.  Terwijl ik lichtjes tik op het uiteinde van een meridiaanpunt op je gezicht herhaal jij na mij wat ik zeg.  Op die manier installeren we nieuwe protocollen, gedachten en gewoontes in je primitieve brein.  

BMRT kan zowel persoonlijk als op afstand worden toegepast, waardoor behandelingen succesvol zijn, ongeacht de locatie van de cliënt. 

We worden allemaal geboren met slechts twee angsten, harde geluiden en achterover vallen.

De andere angsten waarmee we leven zijn ofwel aangeleerd door een persoonlijke gebeurtenis die plaatsvond of aangeleerd via iemand anders.

Op basis van deze kennis zoek ik naar de oorsprong van de installatie van het huidige probleem en met toepassing van BMRT ben ik in staat de oorspronkelijke trigger in het primitieve brein los te koppelen. Dat resulteert in een gezond systeem dat kalm en ontspannen is, terwijl het voorheen soms angstig en bang was.