Emotionele transformatie technieken 

Emotionele transformatie technieken of ETT gebeurt in combinatie met spierspanningstesten. Door deze methode (zie kinesiologie) kan je onverwerkte situaties herontdekken en loslaten zonder dat je deze volledig geanalyseerd naar het bewustzijn moet halen. Hierdoor ga je de emoties die aan deze situaties gekoppeld zijn, verwerken op een energetische manier.

 

Kinesiologie is een holistische benadering van gezondheid en welzijn die zich richt op het begrijpen van de verbinding tussen de fysieke, emotionele en energetische aspecten van het lichaam. Het maakt gebruik van spiertesten als een communicatiemiddel met het lichaam om onevenwichtigheden en blokkades te identificeren die kunnen leiden tot fysieke of emotionele klachten.

Het doel is om het lichaam in balans te brengen en het welzijn te verbeteren op fysiek, emotioneel en energetisch niveau.

Spiertesten is een centrale techniek binnen kinesiologie. Het houdt in dat de kinesioloog zachte druk uitoefent op bepaalde spieren terwijl de cliënt een specifieke beweging uitvoert, zoals het strekken van een arm of het indrukken van een weerstand met een been. Het idee achter spiertesten is dat de spierspanning een weerspiegeling is van de toestand van het zenuwstelsel en de energiebanen in het lichaam.

Tijdens het testen kan ik veranderingen in de spiertonus waarnemen, zoals zwakte of kracht, wat kan duiden op fysieke, emotionele of energetische onevenwichtigheden. Deze informatie wordt gebruikt om te bepalen welke gebieden van het lichaam uit balans zijn en welke technieken het meest geschikt zijn om het evenwicht te herstellen.

Het proces van spiertesten is non-invasief en pijnloos, en het stelt mij in staat om op een interactieve manier te communiceren met je lichaam om de onderliggende oorzaken van klachten te identificeren en aan te pakken.