Wat is Hypnose?

Kort samengevat spreken we bij hypnose van een zeer gefocuste staat van de geest, een toestand tussen slapen en waken. In hypnose toestand is de geest vatbaar voor suggesties om bepaalde geestelijke patronen te veranderen of te doorbreken.

 

Elke mens bezit drie bewustzijnsniveaus:

Het bewuste niveau gebruik je om te praten, om plannen te maken, om deze info op te zoeken, enz.

Je onderbewuste staat in voor je opvattingen over jezelf en de wereld, je gedrag en je emoties, enz.

Het onbewuste niveau is het autonome zenuwstelsel dat er voor zorgt dat je ademt, dat je bloed stroomt, enz.   

 

Tussen het bewuste en het onderbewuste niveau ligt je kritische factor.  Dit deel zorgt ervoor dat niet zomaar alle info wordt opgenomen door je onderbewuste. Dat zou teveel info zijn en niet altijd even veilig.  Als iemand bijvoorbeeld tegen je zegt 'vuur is niet warm',  is het belangrijk dat je kritische factor dit idee tegenhoudt als nieuwe waarheid zodat je je niet verbrandt. 

 

Tijdens een hypnose sessie ga ik aan de slag met je onderbewustzijn. Op die manier ga ik voorbij die kritische factor en laat ik in je onderbewustzijn de veranderingen gebeuren die nodig zijn om tot een oplossing of gedragsverandering te komen.

Via hypnose ga je meteen naar de kern van het probleem waarbij je onderbewustzijn het probleem snel en effectief oplost. Als hypnotiseur begeleid ik het proces dat hiervoor nodig is.  Ik zorg niet voor de verandering, dat doe je zelf, onder mijn begeleiding.

 

Voor wie?

Hypnose is zowel geschikt voor volwassenen als voor kinderen. De enige voorwaarde om een sessie te doen slagen is dat je zelf open staat voor de gewenste verandering. 

Het beste voorbeeld hiervan is stoppen met roken: Enkel als je zelf wil stoppen zal de sessie slagen, niet als bijvoorbeeld je partner vindt dat het tijd wordt om te stoppen.

Bij hypnose met kinderen wil dit zeggen dat ik enkel kan en wil werken met de info die het kind zelf aangeeft en de vragen die het kind zelf heeft. 

Hypnose is bij kinderen een erg effectieve tool.  Zij schakelen doorheen de dag nog regelmatig tussen werkelijkheid en fantasie omdat hun kritische factor nog niet helemaal ontwikkeld is.  Kinderen zijn met andere woorden erg vatbaar voor suggesties en kunnen vaak heerlijk genieten van de virtuele reis die er met hen wordt gemaakt.