Body Mind Reset Technique - BMRT

Reset je lichaam en geest terug in optimale gezondheid

Wat is BMRT?

BMRT, ontwikkeld door Breda McQuaid, is een krachtige techniek die een breed scala aan emotionele en fysieke problemen en aandoeningen kan verhelpen. Deze unieke methode is in staat om beperkende overtuigingen of traumatische ervaringen uit het verleden te identificeren, die onbewust nog steeds negatieve effecten veroorzaken. Deze effecten kunnen de chemie van de hersenen verstoren, resulterend in gevoelens van angst en zelfs fysieke symptomen door verstoringen in het immuunsysteem.

Vaak denkt een cliënt dat een gebeurtenis uit het verleden is opgelost, alleen omdat het lang geleden is gebeurd. Echter, de chemische effecten ervan blijven voortduren, wat een disbalans in het systeem kan veroorzaken en leiden tot diverse negatieve gevoelens en lichamelijke aandoeningen.

Na identificatie van de beperkende overtuiging of gebeurtenis uit het verleden die deze negatieve chemie veroorzaakt, kan ik met behulp van de beschreven techniek de oorspronkelijke trigger loskoppelen en het onderbewustzijn resetten. Deze reset herstelt de homeostase en elimineert het oorspronkelijke negatieve gevoel, wat bevestigt dat het probleem, waarvan de cliënt dacht dat het was opgelost, eigenlijk nog steeds aanwezig was. Dit is een permanente reset.

Mijn benadering en techniek zijn gericht op het aanpakken van het primitieve brein, dat vaak de oorzaak is van veel voorkomende angsten en aandoeningen. Elke cliënt en aandoening is uniek, daarom wordt elke behandeling op maat gemaakt en wordt er gewerkt in een tempo dat comfortabel is voor de cliënt. Terwijl sommige aandoeningen in één sessie kunnen worden opgelost, vereisen anderen meer tijd en lagen voordat een volledige reset kan worden bereikt. De meeste van mijn cliënten ervaren al verbetering na slechts één sessie, en deze verbetering is blijvend, omdat de kern van het probleem effectief wordt aangepakt.

Hoe werkt BMRT?

BMRT bouwt voort op Toegepaste Kinesiologie (spiertesten) en meridianen. De ontwikkeling van Gedragskinesiologie door Dr. John Diamond in de late jaren 1970, een psychiater die een verband legde tussen specifieke emoties en acupunctuurmeridianen, heeft de basis gelegd voor deze techniek. Talrijke benaderingen gebruiken spiertesten en meridianen om mensen met diverse emotionele en fysieke aandoeningen te helpen, met erkend succes.

BMRT omvat ook meridianen, tappen en positieve affirmatieverklaringen. Hoewel  vergelijkbaar met EFT (Emotional Freedom Technique), werkt BMRT met slechts één geïsoleerde meridiaan.

Een uniek aspect van BMRT is het identificeren en lokaliseren van onbewuste barrières of gebeurtenissen in het primitieve brein. Deze barrières laten het primitieve brein geloven dat het veiliger is voor de cliënt om het probleem te behouden. Zelfs als cliënten bewust willen loslaten, kan het onbewuste brein geloven dat er meer gevaar dreigt door het probleem op te lossen. Deze cliënten hebben vaak langdurige problemen die slechts kortstondige verlichting hebben gehad na andere interventies, waarna het probleem altijd weer terugkomt.

Tijdens een BMRT sessie lig je comfortabel op een behandeltafel.  Terwijl ik lichtjes tik op het uiteinde van een meridiaanpunt op je gezicht herhaal jij na mij wat ik zeg.  Op die manier installeren we nieuwe protocollen, gedachten en gewoontes in je primitieve brein.  

BMRT kan zowel persoonlijk als op afstand worden toegepast, waardoor behandelingen succesvol zijn, ongeacht de locatie van de cliënt.